Essentie

Afvallen + bewegen

 “Door enkel naar de gevolgen te kijken, zal er weinig bereikt worden. Door naar de oorzaak te kijken, zal het begrip gaan leven”

 

Steps to Fit betekent in essentie begeleiding van kinderen en volwassenen met overgewicht of zwaarlijvigheid door een gediplomeerde bewegings- en voedingscoach.

De begeleiding, advisering en beweging vinden plaats in de eigen (thuis) omgeving van de klant, indoor en outdoor.

Steps to Fit denkt in termen van plezier, gedragsverandering en kleine stappen, waardoor beweging en gezonde voeding op een toegankelijke en efficiente manier in het leven van alledag toegepast worden.

Het resultaat van de programma’s is gewichtsvermindering en een bewustwording van een fit gevoel voor lichaam en geest.

De visie van Steps to Fit 

Mensen aanzetten om op termijn een gedragsverandering teweeg te brengen door te denken en te handelen in kleine stappen. Hierdoor wordt het doel haalbaar en de weg naar het doel wordt met plezier ervaren, vanwege de omzeiling van de automatische weerstand, welke ontstaat bij te grote veranderingen ineen. Deze gedragsverandering leidt tot een bewustwording hoe duurzaam te bewegen en gezond te eten, gezond te leven, kortom: een fit gevoel.

De missie van Steps to Fit

Via custom made lichaamsbeweging en gezonde voeding als ondersteuning, mijn klant plezier te laten ondervinden in het bezig zijn met lichaam en geest. Deze pleziergedachte inbouwen in het dagelijks leven, zodat beweging een integrale aanpak kent. Ontwikkelen van een duurzame instelling en preventief karakter voor het behandelen van overgewicht.

 

“Het was een goede ervaring en het ging snel voorbij! Ik heb geleerd in kleine stapjes te denken die haalbaar zijn” Anouk van Geuns, Amsterdam Zuid
Meer ervaringen lezen, klik hier